Megújult a balatonlellei Bv. üdülő

Megújult a balatonlellei Bv. üdülő

 

 


A Balatonlellén található volt BM üdülő teljes körű felújítása során a ’70-es években épült objektum egy igazán modern és luxusminőséget képviselő dizájnt kapott a személyi állomány képzésének, regenerálódásának és aktív feltöltésedének céljából. A projekt keretében a régi épület rekreációs valamint oktatási intézménnyé történő átalakítása kiemelt feladat volt a Bv. Holding Kft. és a NOSTRA Kft. számára a 2021-es és 2022-es évben.

Az építőipari munkálatokat a fogvatartottak egyre nagyobb arányú bevonásával zajlottak. Az üdülőkomplexum felújítása során a hét minden napján történő munkavégzés átlagosan 80 fős kivonulási létszámmal valósult meg.

A munkálatok 2021. szeptember 16-án a szükséges bontások elvégzésével vették kezdetüket: ennek során a főépület és a konyha falazatát a tartószerkezetig visszabontották, és ahol szükséges volt, acéllemezzel erősítették meg. A teljes villamos és gépészeti hálózat és a tetőszerkezet is cserére szorult. A felújítás során megtörtént a főépület, az étterem és a kapcsolódó épületek és apartmanok hőszigetelése, színezése és tetőszerkezetük teljes felújítása, az épületek külső és belső nyílászáróinak cseréje, valamint a közművek és a gépészet teljes körű felújítása.


A munkálatok során nemcsak a szobák és a hozzájuk tartozó vizesblokkok felújítása történt meg, hanem az üdülőhöz tartozó konyha és étterem, valamint az épületeket körülvevő park is megújult. A felújítás keretében modern külsőt kaptak a szobák, amelyekhez a bútorzat szintén a büntetés-végrehajtásban, fogvatartotti munkáltatás keretében készült.

Az I. emeleten 1 db oktatóterem, 21 db fürdőszobás kétágyas szoba, 1 db 2 szobás, 4 ágyas, fürdőszobás apartman és 1 db franciaágyas, gardróbos, látvány fürdőszobás balatoni kilátással rendelkező VIP apartman került kialakításra.

A megújult üdülőt 2022. júliusában vehette birtokba a személyi állomány.  

 

 

Főbb alapanyagok, melyek beépítésre kerültek (a teljesség igénye nélkül):

  • közel 4.000 m2-en újult meg az épületek tetőszerkezete,
  • 1.500 m2 területre került térkőburkolat,
  • 160 m3 betont használtak fel,
  • 200 db nyílászáró cseréje valósult meg,
  • több mint 22.000 fm villanyvezeték került beépítésre,
  • 700 fm víz- és szennyvízcsövet cseréltek ki,
  • több mint 3.000 tábla gipszkarton lapot használtak fel a belső falfelületek kialakítására,
  • közel 2.000 m2 hidegburkolatot raktak le,
  • a külső szigeteléshez 2.500 m2 EPS szigetelő anyagot építettek be.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!