Rólunk

Ezen a képen raklapok láthatóak raklapon

A NOSTRA Kft. fogvatartottak kötelező foglalkoztatására létrehozott 100 %-os állami tulajdonú gazdálkodó szervezet.

Társaságunk székhelye Budapesttől 70 km-re Pest megye északi részén, a festői Börzsöny hegységben fekvő Márianosztra településen található. A társaság működési területét hátrányos helyzetű kistérségi települések veszik körül. A környéken elsősorban mezőgazdasági és erdőgazdasági tevékenység folyik, az ipari tevékenység kis mértékű, illetve jellemzően az elmúlt években megszűnt.

A NOSTRA Kft. története során változatos tevékenységeket folytatott (kötélgyártás, seprűkészítés, labdavarrás), egyes időszakokban a bérmunka, máskor a saját termelés dominált. Jelenleg a saját gyártás és bérmunkáltatás közel egyforma súllyal szerepel cégünk tevékenységei között.

A NOSTRA Kft. szorosan integrálódik a mellette működő Márianosztrai Fegyház és Börtön területébe. A Kft ingatlanait északi és nyugati irányból a Duna-Ipoly Nemzeti Park határolja.

A termelés struktúrája és volumene az elmúlt évek során jelentős mértékben átalakult és jelenleg is folyamatosan változik. Előtérbe került a fafeldolgozás (elsősorban nyár és fenyő rönköt dolgozunk fel), melynek keretén belül különféle fa csomagolóanyagok gyártása történik olasz cégek megrendelésére. A gyártási kapacitások bővítése folyamatosan zajlik újabb – eddig kihasználatlan területek – termelésbe történő bevonásával. Mindezek eredményeként 2013-tól szélesebb termékpalettán áll módunkban munkát vállalni: az elsődleges faipari feldolgozás keretében fűrészáru vágás, faipari hőkezelés, szárítás, mely igény esetén kiegészül egyéb faipari termékek gyártásával (tároló ládák, kültéri virágládák, raklap kerti bútor).

2015. novemberétől - szintén új tevékenységként - elindult a penge éles dróthengerek készítése bérmunkában.

Célunk a rendelkezésre álló munkaerő képességeinek megfelelő, változatos munkalehetőségek biztosítása. Az új igényekhez gyorsan hozzárendeljük azt a hátteret, amivel megfelelő színvonalon, határidőre, pontosan szolgáljuk ki megrendelőinket.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!