Lila álom, avagy egy levendulaültetvény kezdetei

Lila álom, avagy egy levendulaültetvény kezdetei

A NOSTRA Kft. csapata régóta dédelgetett álmának megvalósításába kezdett bele a közelmúltban: több mint fél hektár, a festői Börzsöny szívében fekvő területet szeretnénk illatozó levendulafölddé varázsolni.


A megművelésre kerülő földterületet a Márianosztrai Fegyház és Börtön biztosítja, a projekt gyakorlati megvalósításán pedig Márianosztra Önkormányzatával közösen dolgozunk. Jelenleg az előkészítési munkálatok fázisában járunk, túl vagyunk a földmérésen, a terület lekaszálásán, a régi kutak kitisztításán és felmérésén, valamint a napokban –ahogy az időjárás engedi- gyomirtást végzünk. 

A tervek szerint október második felében a földet felszántjuk és porhanyóssá tesszük, majd következhet a várva várt ültetés. De addig sem ülhetünk tétlenül, számos feladat vár még ránk ahhoz, hogy 2023-ban már az ültetvénynek kijáró környezetben élvezhessék a hozzánk látogatók a levendulák szépségét.

Amellett, hogy az ültetvény az egyre növekvő márianosztrai turizmus színfoltja lesz, terveink a szerint levendulaszürettel, a Márianosztrai Önkormányzattal közös rendezvényekkel, Pálos Rendi egyházi ünnepekkel, fotózási helyszínként és sok egyéb módon fogja szolgálni társaságunk és a közösség érdekeit egyaránt.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!